Over ons

Al jarenlang een begrip in Purmerend, met dagverse vis,
de lekkerste producten en natuurlijk een glimlach op ons gezicht!
Lees onze volledige historie hieronder…

1938, Amsterdam, Jan van Galenstraat
Hein Schilder (grootvader) opende in 1938 vishandel Schilder in Amsterdam aan de Jan van Galenstraat. Hein kreeg 11 kinderen, waarvan Frits en Heintje deze winkel van hem hebben overgenomen. Het assortiment van deze winkel bestond uit gebakken vis, natte paling, pelgarnalen in overvloed, gerookte vis en heel veel soorten verse vis.

1979, Purmerend, Willem Eggert Winkelcentrum
Hein en Frits openden in 1979 een tweede winkel in Purmerend, op de eerste verdieping van het Willem Eggert Winkelcentrum. Deze winkel werd een aantal jaren gerund door Hein, maar kon door omstandigheden dit niet meer voortzetten. Frits moest deze winkel ook onder zijn hoede nemen en besloot de winkel in Amsterdam te verkopen. Na een aantal jaren groeide het personeelsbestand en zo kwamen ook zijn dochters Nel en Anna in deze winkel te werken.

2015, Purmerend, Eggert Winkelcentrum (vernieuwde winkel)
In september 2015 is de winkel geheel vernieuwd, op niet meer dan 20 meter afstand van de oude winkel. De nieuwe winkel beschikt over de nieuwste snufjes op het gebied van koeling, opwarmen en reclame-uiting. Nel en Anna zijn sindsdien samen met hun vader Frits mede-eigenaar, waar zij niet alleen de winkel een fris uiterlijk hebben gegeven maar ook het assortiment hebben aangepakt.